Opleidingen en certificaten voor veiligheid op de werkvloer

Op 28 april is het Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk. Dat willen we niet zomaar aan ons laten voorbijgaan. Daarom staat deze blogpost in het teken van Techs+School. Met Techs+School voorzien wij elk specifiek techniekersprofiel van bepaalde opleidingen. Het doel? Multi-inzetbaarheid en veiligheid op de werkvloer. Daarvoor werken we samen met erkende opleidingscentra die onze techniekers voorzien van de nodige kennis. Bovendien behalen ze de vereiste certificaten om alles vlot te laten verlopen op de werkvloer. Als technieker profiteer je trouwens je hele carrière van deze behaalde certificaten en verworven kennis.


De voordelen en reden van Techs+School

Techs+School, drie vliegen in één klap!

Eerst en vooral biedt het voordelen voor onze techniekers. Zij krijgen de kans om professioneel te groeien als individu door het behalen van de belangrijkste job gerelateerde certificaten en diploma’s. Hun technisch profiel evolueert positief en wordt dus meer waard op arbeidsmarkt. Dit komt hen bovendien op elk vlak ten goede voor de rest van hun carrière.
Ook onze klanten zijn tevreden met ervaren, gecertificeerde vakmannen die veiligheid hoog in het vaandel dragen. Zij kunnen onze techniekers breder en flexibeler inzetten in de werkomgeving en hen zo meer takenpakketten en verantwoordelijkheden toekennen.
Uiteraard zijn wij bij Techs+Tools een gelukkige werkgever. Waarom? Wij kunnen bijgevolg onze techniekers breder inzetten op verschillende projecten in onze klantenportefeuille. Bovendien stijgt de kwaliteit van de diensten bij de klanten on-site.

Kortom, een triple win


Welke opleidingen kunnen onze techniekers volgen met het oog op een certificaat?

Techs+School is een opleidingstraject dat loopt tijdens de eerste 24 maanden van de tewerkstelling van onze techniekers. Op basis van een analyse bepalen we welke opleidingen en certificaten een nieuwe technieker nodig heeft om veiligheid op het werk te garanderen en om zichzelf te ontplooien tot expert. Wij werken samen met erkende opleidingscentra zodat we onze techniekers correcte en adequate opleidingen kunnen aanbieden. Denk hierbij aan Vinçotte, BTV, Educam, Seris Academy en Furbo. Lees hieronder onze belangrijkste en meestvoorkomende opleiding en certificaten. Let’s dive in!


VCA certificaat: Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Hoewel Techs+Tools niet werkzaam is in de bouw, willen we hier ook voor gecertificeerd zijn als selectiebureau van technische profielen. VCA is meer dan een simpele checklist. Het is een managementsysteem dat jouw bedrijf ondersteunt om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken om arbeidsongevallen te voorkomen. Onze techniekers hebben een job waar vaak risico bij komt kijken. Dit certificaat is dus van groot belang. Het VCA bedrijfscertificaat behaal je als bedrijf en is drie jaar geldig.


Opleidingen en certificaten per technisch profiel

Elk technisch profiel volgt een of meerdere cursussen die nodig zijn voor zijn of haar functie. Bij Techs+Tools hebben we verschillende techniekers in de payroll staan: storingstechniekers, elektromechaniekers, service lifttechniekers, onderhoudstechniekers, mekaniekers voor rollend materieel, elektriciens... Afhankelijk van hun functie volgen nieuwe technici volgende opleidingen:

  • BA4 gewaarschuwd persoon: dit attest dient om veilig te werken aan een elektrische installatie die (vaak) onder spanning staat. Het spreekt voor zich dat deze job risico met zich meebrengt. Behaal je dit attest? Dan word je een ‘gewaarschuwd persoon’ genoemd.
  • Opleiding rolbrug: voor de kabelbediening van de rolbrug zijn onze techniekers verplicht een opleiding rolbrug IS-011 te volgen. Tijdens deze cursus ligt de focus op veilig en verantwoord te werk gaan. Zo moeten technici dagelijks preventieve controle doen en veiligheids- en praktijkvoorschriften in de praktijk uitvoeren.
  • Opleiding hoogwerker: met deze cursus leren techniekers hoe ze veilig en verantwoord een hoogwerker bedienen, denk aan een schaarlift. De focus ligt hier op veiligheidsbewustwording en hun op de hoogte te stellen van de arbeidswetgeving.


Zoek jij een technisch profiel?

Zoek jij een job als technieker?


Meer items Opleidingen en certificaten voor veiligheid op de werkvloer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x