3 energieoplossingen waarvoor onze techniekers zich inzetten

Onze techniekers zetten zich graag in om hernieuwbare energie dichter bij de klant te brengen door energieoplossingen. Hier is steeds meer vraag naar. Niet alleen als gevolg van de torenhoge energieprijzen na de energiecrisis door het aanhoudend conflict in Oekraïne. Maar ook door de toename aan bloedhete zomerdagen en elektrische (bedrijfs)voertuigen.  

Al deze inzet van hernieuwbare energie moet wel worden geïnstalleerd en bekabeld! 

Dat doen wij met de volgende 3 energieoplossingen: zonnepanelen installeren, laadpalen voor elektrische voertuigen plaatsen en warmtepompen installeren.  


Blogbanner van Techs and Tools. Een hand houdt meerdere oplossingen voor hernieuwbare energie vast


Elektriciens voor zonnepanelen 

Het is voor veel bedrijven en particulieren aanlokkelijk om met deze schommelende energieprijzen energieonafhankelijk te worden en op langere termijn aanzienlijk te besparen. Hiervoor zijn zonnepanelen een ideale investering. 

Onze elektriciens voor zonnepanelen zijn bij onze klanten aan het werk om omvormers te installeren. Bovendien installeren ze ook de software om de zonnepanelen te kunnen monitoren. Daarnaast komt er een aanpassing aan de zekeringskast bij kijken en worden er laadbatterijen gekoppeld aan de gehele installatie 


Een elektricien voor zonnepanelen is met een multimeter aan het werk naast de zonnepanelen


Aanleg laadpalen elektrische voertuigen 

De regelgeving vanuit de regering om het autopark te vergroenen, zorgt voor een boost aan nieuwe plug-in hybride of volledig elektrische personenwagens. Het is de bedoeling dat tegen 2026 alle nieuwe bedrijfswagens die niet koolstofneutraal zijn (ook de plug-in hybrides) uit het autopark verdwijnen (uitgezonderd camionettes). Dit doen ze door de fiscale voordelen hiervoor geleidelijk af te schaffen. Kort gezegd: alleen elektrische bedrijfswagens zijn nog 100% fiscaal aftrekbaar tot in 2026 (voor bedrijfswagens zoals camionettes gelden uitzonderlijke regels). 

Onze techniekers zetten zich in voor de vraag naar laadpalen voor elektrische voertuigen door deze van A tot Z te installeren, inclusief bijbehorende software. Om als voorbeeld te nemen hoe sterk de groei is: in de periode van januari 2022 tot december 2022 ging Brussel van 625 naar 1.109 oplaadpunten. Eind 2022 had België 90% meer laadpunten in één jaar tijd! 


elektrische wagen is geparkeerd in de stad en op de voorgrond staat een laadpaal met laadkabel erin


Techniekers installatie en service warmtepompen  

Warme zomerdagen, besparingen op energiekosten en waardevermeerdering van je woning: dit zijn een paar voorbeelden van redenen om een warmtepomp te laten installeren! Veel particulieren en bedrijven doen dit dan ook, de hoge aanschafprijs weegt voor hen op tegen de voordelen en besparingen van een warmtepomp in een geïsoleerd gebouw.  

Onze techniekers werken bij erkende installateurs van warmtepompen en zorgen voor het onderhoud van de warmtepompen door deze regelmatig service te geven.  

Deze werken worden uitgevoerd door onze ervaren elektrotechniekers, HVAC- en koeltechniekers.


Buiten naast een huis is een warmtepomp installatie te zien met een technieker die de warmtepomp met gereedschap aan het installeren is


Hernieuwbare energie biedt aan bedrijven de kans om een positieve impact op het milieu te maken en een duurzamer imago aan te nemen. En last-but-not-least: bedrijven besparen op lange termijn op kosten. 

Samengevat kunnen we hernieuwbare energie een win-win situatie noemen voor het bedrijf én voor de bredere samenleving. Onze techniekers zetten zich hier graag voor in. We merken dat steeds meer techniekers van Techs+Tools in de ban raken van deze hernieuwbare energiesector. 


Heb je techniekers nodig voor jouw bedrijf in aanleg van zonnepanelen, laadpalen of warmtepompen? Contacteer ons via de link! 


 

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuw technisch talent, ben jij technieker en spreekt het je aan om in de sector van hernieuwbare energie te werken? Check dan onze vacatures!


Meer items 3 energieoplossingen waarvoor onze techniekers zich inzetten

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x