7 vragen aan HR verantwoordelijke, Ilona

Techniek… It’s a man’s world... Of toch niet? Wij verbreken graag dat cliché want bij Techs+Tools bewijzen enkele straffe madammen het tegendeel, waaronder Ilona. Sinds de opstart van ons detacheringsbureau voor techniekers in september 2019 vervult zij haar functie als HR verantwoordelijke als de beste. Daarom zetten we haar graag in de kijker zodat ook jullie haar beter leren kennen. 

Wat heeft je naar een job in human resources geleid?

Passie voor HR ontstond tijdens mijn studies arbeids- en organisatiepsychologie. De jobs die ik daarna uitvoerde waren voornamelijk in de uitzendwereld waarbij ik technische profielen rekruteerde. Je beheert het volledige selectieproces van vacatures publiceren tot de juiste match maken tussen kandidaat en klant. Ik ben ervan overtuigd dat mensen de absolute kracht zijn achter zowat elke organisatie. Na meer dan 8 jaar ervaring in de rekrutering ben ik me gaan verdiepen in de ‘soft HR wereld’. De combinatie hiervan maakt mijn job in HR elke dag zeer boeiend en afwisselend.

Waarom solliciteerde je bij een detacheringsbureau als Techs+Tools?

Voor Techs+Tools hebben Joris en ik op een succesvolle manier samengewerkt bij een voorgaande werkgever. Hij deelde zijn plannen om een eigen bedrijf op te starten in technical outsourcing. Mijn interesse werd gewekt omwille van zijn ervaring en duidelijk toekomstplan. Het triggerde mij om mee aan dit verhaal te kunnen schrijven en Techs+Tools uit te bouwen tot een succesverhaal.  

Wat vind je het leukste aan je job?

Elke dag is anders in HR. Als je werkt met mensen, heb je een gevarieerde job waarin geen enkele dag hetzelfde is. Sollicitatiegesprekken, evaluatiemomenten, loononderhandelingen, exitgesprekken, ... alles kan de revue passeren. Als HR verantwoordelijke kan je een grote impact hebben op verschillende vlakken. Het ene moment zit je in meeting om de richting en toekomst van het bedrijf mee te bepalen en het andere moment help je een medewerker met een vraag, probleem… Als je het uiteindelijk allemaal bij elkaar ziet komen, geeft dat heel veel voldoening.

Waarom zouden potentiële techniekers voor Techs+Tools kiezen en niet voor de concurrent? Wat is jullie absolute troef?

In alles wat we doen, zetten we in op onze mensgerichte aanpak. De grote waaier aan diverse projecten waar sollicitanten deel van kunnen uitmaken. Techs+Tools voorziet voor iedereen op maat gemaakte toekomsttrajecten, inclusief beroepsopleidingen.

Techs+Tools heeft een informele bedrijfscultuur waarbij iedereen telt. Je komt terecht in een familiaal team met open communicatie en gezellige teambijeenkomsten. Wij zijn er voor onze medewerkers, elke dag opnieuw en omgekeerd. Persoonlijke opvolging, het bevorderen van groei in hun takenpakket en werkgeluk is onze troef.  

Waar streef je naar in de verdere ontwikkeling en optimalisatie van jullie personeelsbeleid?

De HR-sector is enorm geëvolueerd de voorbije jaren door de verschillende uitdagingen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Talentontwikkeling en opleidingen zijn twee belangrijke onderwerpen binnen Techs+Tools om verder uit te breiden. Het aanbod naar nieuwe medewerkers toe moet correct zijn, alsook persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk zijn minstens even belangrijk.

Waarom zouden potentiële klanten voor techniekers van Techs+Tools kiezen en niet bij een concurrent? Wat is jullie troef voor (potentiële) klanten?

Ons team van kwalitatieve techniekers zijn absoluut onze sterkte. De inhouse ervaring in rekrutering van technische vakmensen zijn hierbij een grote troef. Onze techniekers hebben de nodige ervaring in hun vakgebied waardoor ze meteen inzetbaar zijn bij onze klanten. Uiteraard zijn onze techniekers ook uitgerust met kwalitatieve gereedschappen. Bovendien zetten wij in op de professionele groei van onze techniekers met opleidingen en attesten.

Wat zijn jouw ambities als HR verantwoordelijke?

  • Als HR verantwoordelijke streven naar een optimale inzet van onze medewerkers met als doel bij te dragen aan het succes van het bedrijf. 
  • De leiding nemen over het HR team en waken over de naleving van alle HR processen.
  • Een people person zijn met een groot inlevingsvermogen om onze medewerkers hun ambities en talenten te kunnen inschatten en hun de nodige ondersteuning te bieden zodat zij met enthousiasme, toewijding en efficiëntie hun werk kunnen uitvoeren.  
Meer items 7 vragen aan HR verantwoordelijke, Ilona

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x