Hybride en elektrische voertuigen: onze aanpak

Hybride en elektrische voertuigen en machines hebben zich stevig gevestigd op de wegen en de industrie van vandaag! Up-to-date blijven met moderne technieken en certificaten zoals HEV 1 & 2 staat bij ons hoog in het vaandel. Bij reparatie van elektrische en hybride voertuigen komen nieuwe risico’s kijken zoals elektrische schok en kortsluiting. Wij investeren graag in de kennis en veiligheid van onze techniekers. Ontdek hier hoe wij dit aanpakken.


Blogbanner met een hybride wagen en technieker die HEV certificaat heeft


Onze oplossing? Investeren in nieuwe kennis 

Als je Techs+Tools al langer kent, zal het geen nieuw concept zijn: Techs+School. Bij ons krijgen techniekers met Techs+School de kans om tijdens hun eerste 24 maanden van tewerkstelling een opleidingstraject te doorlopen.

Wij analyseren welke opleidingen en certificaten een nieuwe technieker of mekanieker nodig heeft om de veiligheid op het werk te garanderen én om hun expertise naar een (nog) hoger niveau te tillen. Zeker als het gaat om werken met elektrische voertuigen behalen onze techniekers de nieuwste certificaten bij erkende opleiders zoals Educam en Vincotte. Professioneel aan het werk met certificaten HEV 1 & 2 

Voor hybride en elektrische voertuigen spreekt men over certificaat HEV 1 & 2. Hoe repareer je een hybride camionette? Wat is de geavanceerde werking van hybride auto’s? Door up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en certificaten kunnen onze techniekers sneller problemen opsporen en efficiënt oplossen.

Een elektrische of hybride voertuig heeft ingewikkeldere technologie waardoor er uiteraard op meer plekken een storing kan ontstaan, zoals bijvoorbeeld met regeneratief remmen. Door up-to-date te blijven met hun certificaten, zijn onze techniekers hiervan op de hoogte. Hierdoor kunnen we overal professioneel aan het werk om voertuigen weer probleemloos te laten functioneren.


Reparatie hybride wagen, hybride camionette en elektrische wagen met HEV certificaat


Veiligheid en welzijn werknemers waarborgen 

Met certificaten HEV 1 & 2 kunnen onze werknemers ook op een veilige manier werken aan hybride auto’s en elektrische voertuigen. Met kennis van alle bijbehorende risico’s. De elektromotor en het energieopslagsysteem staan onder hoge spanning, dit kan bij ondeskundig ingrijpen ernstig letsel en zelfs brand veroorzaken. Onze techniekers kunnen kortsluiting voorkomen. Ze beschikken over de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen en kennis om hun veiligheid te waarborgen.

Techs+Tools vindt veiligheid erg belangrijk, daarom krijgt onze technieker vanuit ons altijd de pbm’s en het gereedschap mee dat zij nodig hebben om veilig te werken.


persoonlijke beschermingsmiddelen om te werken met hybride auto's zoals oranje rubberen handschoenen, wordt mee gewerkt door mekaniekers die een HEV certificaat hebben


Heb je vrachtwagen- of busmekaniekers of techniekers nodig die over HEV 1 & 2 certificering beschikken?  


Meer items Hybride en elektrische voertuigen: onze aanpak

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x